En paj för alla
Om man har som mej barn med många allergier måste man försöka
ge även dem mat/fika osv som är samma som det alla andra äter.
Då paj är en sådan efterrätt som går att enkelt göra så att
alla tål och med det man oftast har hemma slänger jag gärna ihop en sådan.
Någon frukt man tål ex:
Äpple, päron, hallon, jordgubbar, blåbär osv. som man sockrar med kanel
Botten:
100g margarin, hårt eller flytande
1msk strösocker/farin/stevia
1krm salt
2-3dl semper rena havregryn eller andra gryn som man tål
2dl mjöl, maizena, potatismjöl, semper mix, lailas, finax osv
0.5dl pofibrer
Rör ihop botten till en smulig/fast deg, kläm ut den i en pajform eller annan form
Lägg i frukt/bär som är sockrade med kanel.
Strö på 1 dl havregryn blandat med 0.5dl mjölmix.
Strö sen på 0.5dl socker och ringla på flytande margarin
Grädda i mitten av ugnen 200g ca 20-30min eller tills den är gyllenbrun.
Ät med vaniljsås/grädde/glass
Må väl